Information om ændringer i børnehåndbolden

Slagelse Håndboldklub vil gerne prøve at fortælle jer om de ændringer, der kommer til at ske i dansk børne håndbold.
Baggrunden er, at Dansk Håndbold Forbunds bestyrelse for et år siden besluttede, at der fra sommeren 2019 skal indføres ulige årgange i dansk håndbold. I samme forbindelse har Dansk Håndbold Forbund gennemført en række grundige analyser af børnehåndbolden, og resultaterne betyder, at der i forbindelse med overgangen til ulige årgange vil komme til at ske nogle andre ændringer i børnehåndboldspillet. Ændringerne har været vendt og drejet i hele håndboldsystemet, og de skulle meget gerne være med til at sikre, at den håndbold, vi tilbyder vores børn og unge, er den mest optimale, sjove og udviklende set i forhold til den enkeltes alderstrin og kompetencer.

Vigtigste ændringer i dansk børnehåndbold:

1. Alle årgange bliver fremover ulige – og op til U-9 bliver det enkeltårgange

2. Der bliver ændret i banestørrelsen for enkelte årgange:
• U-6-7 og 8 spiller på minibane (3+1)
• U-9 og U-11 spiller på kortbane (U-9: 4+1, U-11: 5+1)
• U-13 spiller på 40×20 (6+1)
3. Der bliver ændret i turneringsreglerne, som blandt andet handler om:
• Målvogterens rolle
o På minibanen, i totalhåndbold må målvogteren gå med i angrebet
o På kortbanen må målvogteren ikke gå ud af feltet
o På 40 x 20 må målvogteren ikke gå over midterlinjen.
• Igangsættelse af spillet
o På minibanen igangsættes spillet fra målfeltet
o På kortbanen igangsættes spillet fra målfeltet

Hvorfor disse ændringer?
Samlet set gennemføres ændringerne for at sikre, at alle børn får den bedst mulige oplevelse ud af at spille håndbold – uanset alder og kompetencer. Målet med ændringerne er, at børn og unge får flest mulige aktioner og mest mulig spilletid, samtidig med at de børn, der spiller på enkeltårgangene, spiller med jævnaldrende, hvilket vi ved har stor betydning for børnenes oplevelse af det sociale. Det er vores forhåbning, at vi – ved at sikre det mest optimale håndboldspil til børn og unge – i højere grad formår at fastholde flere unge i håndbolden, også selvom de når teenageårene.
Som den opmærksomme læser nok har opdaget findes der kun i Antvorskovhallen en Kortbane (mangler net bag det ene mål) Så her håber vi på hjælp fra Slagelse Kommune,så vi kan få etableret en Kortbane mere. evt. i Søndermarkshallen.
Dansk Håndbold Forbund bistå i det omfang, der er brug for det for at sikre, at ændringerne kan gennemføres.

Dansk Håndbold Forbund vil desuden gennem de næste måneder holde en række dialogmøder med distriktsforbund, kredse og andre interessenter, hvor det skal afdækkes, hvilken form for hjælp der er brug for i kredse, forbund og foreninger.
Du kan læse meget mere om ændringerne på Dansk Håndbold Forbunds hjemmeside www.håndbold.dk.
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!